10 Temmuz 2014 Perşembe

Kendi İşinizi Kendiniz Görün

Biz erkeklerin belki de en büyük problemi, evi işlerinde sıklıkla takındığımız “ustaya ne gerek var, ben hallederim” tavrımızdır. Çünkü her şeyi becerebileceğimizi, her problemin üstesinden gelebileceğimizi düşünürüz. Çünkü bizim için sorun, elde doğru malzeme olduğunda çözülebilen bir şeydir. Çünkü bizim için sorun, bir yılan başı misali, küçükken ezilebilecek bir şeydir. Ev tamiratı, dekorasyonu, ya da çeşitli uğraşların üstesinden de gelemeyiz çoğu zaman doğru, ama bunda elimizin altına doğru ev aletleri olmaması gibi bir sebep de yatıyor olabilir.



Çünkü bir usta geldiğinde, öle bir takım çantasıyla geliyor ki, yani ister istemez düşünüyoruz o matkap bende de olsaydı, şu anahtar bende de olsaydı, ah şu pense bende olacaktı ki kim bilir neler yapmazdım diye. Eminim düşünüyoruz bunu, hepimiz hem de. Sonunda evi batırıyoruz gerçi orası ayrı, ama illaki düşünüyoruz ve düşünmekten vazgeçmeyeceğiz. Düşünmekten ve denemekten vazgeçmeyeceğiz. Küçük olan bir hasarı büyütüp ustaya baştaki hasardan daha fazla ödemek zorunda kalmaktan kesinlikle ama kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.



Peki, o halde size bir tavsiyede bulunacağım. Ev halkına karşı “ustaya ne gerek var” kartını oynamadan önce Evidea sitesini bir ziyaret edin. Önce stoğunuzu yapın yani. Elinizi güçlendirin o kartı açmadan önce. Bir matkap seti edinin mesela, vidalama seti edinin, çekiç, pense, hatta kontrol kalemi. Hayatınızın bir parçası haline getirin bunları. Çünkü siz evinizin erkeğisiniz. Nasıl olur da dışarıdan gelen biri sizin evinizin sıkıntısını sizden daha iyi bilebilir ki?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder