23 Temmuz 2014 Çarşamba

Pencerelerinizi En Güzel Perdelerle Donatın

İç mekanların en doğal odak noktaları olan perdeler, çoğunlukla evin dekorasyonuyla ilişkilendirilerek farklı boyut ve formlarda karşımıza çıkarlar. Çünkü dekore edilen odanın karakteri, tarzı ve atmosferi hakkında önemli bir yere sahip olan perde modelleri, pencere giydirmenin de bir sanat olduğunu ispat edercesine güzel renk ve desenlerde üretilmektedir. 

Ev dekorasyonunuza ayırdığınız bütçe ne olursa olsun, odalarınıza hakim olan tarza uygun perde seçiminizi yapabilmeniz için ne istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Öncelikle odaya hangi perde modelini kullanmanın uygun olacağını bir düşünün. Yani dekorasyonunuz klasik beyaz tüllere uygun bir görünüme mi sahip, yoksa farklı renklerle kombinlenebilecek desenli perdelerin modern havasına mı sahip? Buna karar verdikten sonra odanızda bulunan mobilyalarla aynı renkte olmayan, hatta mümkünse ya bu mobilyaların bir kaç ton açığı, ya da bu mobilyaların renkleriyle kombinlenebilecek zıt renklerde perdeleri seçebilirsiniz. 

Perde seçiminde renklerin odaların görünümlerine de büyük etkileri vardır. Söz gelimi küçük bir oturma odanız varsa burada pencere boyutunu aşmayan açık renkli perdeler kullanarak odanızı daa ferah ve geniş gösterebilirsiniz. Aynı şekilde büyük bir odaya sahip olanların da odalarında yerlere kadar uzanan perdeleri kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır. Çünkü büyük odalarda küçük odalardaki gibi mekanı daraltma kaygısı güdülmemektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder